” Door het hersmelten van oud goud
geven we uw herinneringen een nieuw leven. “

Erfde je een juweel van een dierbare waar je emotioneel aan gehecht bent, maar is het juweel zelf niet helemaal jouw stijl? Liggen er oude juwelen in je onderste lade die je niet meer draagt? Dan kan ik dit omsmelten tot iets nieuw die wel helemaal jouw ding is. Mijn doelstelling is om jou te zien stralen in een uniek juweel, iets wat past bij jouw stijl en waaraan je opnieuw plezier kan beleven.

Ik ga heel graag samen met jou aan de slag om jouw oude juwelen te transformeren naar een nieuw ontwerp, helemaal zoals jij het wil. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Ook edelstenen uit oude juwelen kunnen eventueel opnieuw gebruikt worden, of worden aan jou terugbezorgd.

Opgelet, niet alle oude juwelen zijn even geschikt om te recycleren. We bekijken tijdens een vrijblijvende afspraak samen de opties.

Unica old versus new 001

Enkele weetjes:

Het proces om je oude juweel te verwerken tot een nieuw juweel, is zeer arbeidsintensief. Het verwerkingsproces komt dus duurder uit dan te werken met nieuw materiaal. Dit is zeker het geval bij zilver! Doe dit dus enkel als je emotioneel gehecht bent aan het juweel dat je wil laten omsmelten.

Vooraleer het oud goud kan omgesmolten worden, is het belangrijk dat het getest wordt. Enkel goud met dezelfde legering en dezelfde kleur kan samen gesmolten worden. Ook hou je best 18 karaat gescheiden van 14 karaat, anders vermindert de waarde van het goud.

Een bestaand juweel kan veel soldeersel (dat is een soort van vervuiling) bevatten zodat het bewerken van het omgesmolten juweel moeilijk wordt. Zo bevatten bijvoorbeeld fijne halskettinkjes veel van dit soort vervuilingen waardoor het soms moeilijk te bewerken is nadat het is omgesmolten. Ook witgoud kan veel vervuiling bevatten doordat dit meestal gerhodineerd werd. Zo zorgt het rhodium voor een moeilijkere bewerking bij hergebruik.

Hou dus steeds rekening mee dat er risico’s verbonden zijn aan het hergebruik van oude sieraden!