Unica

Welkom bij de Unica product lijn.
De eerste ontwerpen van UNICA zijn zeer uiteenlopend. Hieronder vind je enkele van mijn creaties. Alle juwelen worden exclusief voor jullie en met de hand gemaakt, dus de mogelijkheden zijn eindeloos!

  • Heb je een idee in je hoofd?
  • Heb je een persoonlijk verhaal van liefde of verdriet dat je wil omgezet zien in een uniek juweel?
  • Wil je oud goud hergebruiken?
  • Heb je iets gezien in mijn collectie en wil je het toch net iets anders: een andere edelsteen, liever goud in plaats van zilver, een bredere of net een smallere ringband?

Samen vinden we ongetwijfeld wat je zoekt.

Contacteer me voor een afspraak via email natascha@casacreativa.be of bel me even op +32(0)498852061. We gaan samen aan tafel zitten om zo tot een ontwerp te komen waar je volledig achter staat.

Deze ring is een eigen ontwerp, gemaakt met de ‘verloren was’ techniek. Hier ontwerp je een model in was, dat dan op zijn beurt wordt gegoten in een edelmetaal. Naast smeden is dit een techniek die ook heel veel gebruikt wordt. Het is ook leuk om te doen. In was kan ik me volledig uitleven om de meest verfijnde vormen tot in de puntjes te vervaardigen.

Deze set van oorstekers met bijpassende ring werden ontworpen op vraag van een klant. Ik werkte met vierkante draad in zilver. Weet ook dat elk ontwerp ook kan gerodineerd of verguld worden. Ook is er de mogelijkheid om in goud te werken.

Ook minimalistische juwelen in geometrische vormen spreken mij enorm aan. Deze set van 2 armbanden en bijpassende ringen heb ik gesmeed met vierkante draad in zilver.

Naar een voorbeeldje dat ik ergens gezien had, probeerde ik ook om zilveren bolletjes te smelten. Die werden dan tot een geheel gesmolten en gesoldeerd op een plaatje. Zo ontwierp ik een volledige set van oorbellen, ring en hanger die apart of samen gedragen kunnen worden.

Hier gebruikte ik weer een andere techniek waar ik van uitgezaagde of geponste ronde vormen, schoteltjes heb gemaakt. Deze oorbellen zijn een compositie van dergelijke aan elkaar gesoldeerde schaaltjes.

Ik maakte ook kennis met verschillende edelstenen, diamanten en parels, die elk op zich op een unieke manier in een juweel verwerkt kunnen worden. Dit zijn 2 voorbeelden van ringen waarin ik een amethist heb gezet.

In het verdere verloop van de cursus, was ik veel van mijn vrije tijd bezig met oefenen. Want oefening baart kunst! Ik wilde zoveel mogelijk ideeën en technieken uitproberen. Hier zie je een klein assortimentje van de vele oefenstukjes.

Het eerste deel van mijn opleiding tot goudsmid bestond hoofdzakelijk uit zagen, vijlen, schuren en polijsten. Om te oefenen heb ik onder andere de namen van mijn kinderen uitgezaagd in messing.