Alle juwelen van de unicacollectie worden hier in mijn atelier met de hand gemaakt. Ik gebruik hiervoor duurzame edelmetalen zoals zilver en goud, edelstenen en parels. Toch zijn sieraden kwetsbaar en zal je er het langst van genieten als je ze met zorg draagt. Met een kleine inspanning kan jouw favoriete juweel haar schittering en uitstraling behouden zoals op de dag van aankoop. Het is belangrijk om je juwelen op regelmatige basis te reinigen maar ook dagelijks goed te beschermen.

  • Geniet vooral heel hard van je juwelen door ze veel te dragen! Maar tussendoor bewaar je je juwelen het best los van elkaar in het bijgeleverde juwelendoosje op een droge plaats, dus bij voorkeur niet in een badkamer. Sluit je juwelen om knopen te vermijden.
  • Verwijder steeds je juwelen bij het slapen, terwijl je je wast, tijdens het poetsen of tijdens het sporten of zwemmen. Doe ook je juwelen uit tijdens het zonnen. Overmatig zweet, chemische producten en teveel zonlicht kunnen jouw sieraad of de edelstenen laten verkleuren.
  • Pas ook op met parfum, haarlak, bodylotion en make-up. Breng dit bij voorkeur aan vooraleer je je juwelen aandoet.
  • Bij verkleuring kunnen jouw zilveren juwelen terug opgepoetst worden met een zilverpoetsdoekje, dat je bij mij kan aankopen. Let wel: zilverpoetsdoeken kunnen niet gewassen worden, want dan verliezen ze hun werking.
  • Gouden juwelen en juwelen met edelstenen kan je zelf af en toe in een lauw zeepsopje dompelen. Je kan je juweel hierin voorzichtig schoonborstelen met een zachte tandenborstel. Daarna spoel je het juweel af met lauw water en droog je het met een zachte, niet pluizige doek.

Altijd welkom!

Wil je je juwelen liever niet zelf reinigen? Dan ben je altijd van harte welkom voor een professionele poetsbeurt. Ik zorg ervoor dat je juweel terug als nieuw is. Naast de reiniging en opwaardering van het sieraad, zal ik ook de zetting van diamanten of andere edelstenen controleren. Een jaarlijkse controle is zeker aan te raden. Ook bij een parelketting raad ik aan deze om de 2 jaar te laten herknopen.